درمانهای ارتودنسی دارای انواع مختلفی هستند. بعنوان مثال بر اساس نوع دستگاه ارتودنسی می توان این درمان را به نوع ثابت و متحرک تقسیم بندی نمود.
در طبقه بندی دیگری که بر اساس روش و رویکرد درمانی است درمانهای ارتودنسی را می توان به انواع زیر طبقه بندی کرد:
درمانهای پیشگیری: پیشگیری همیشه بردرمان مقدم است. در ارتودنسی درمانهای پیشگیری در مورد بعضی از ناهنجاریها موثر واقع می شوند و همچنین می توان به کمک این درمانها از شدت بعضی ناهنجاریها کاست ولی در مورد بعضی از ناهنجاریها اثر بخشی کمتری دارند و ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی در سنین بالاتر علیرغم انجام درمانهای پیشگیری وجود داشته باشد.
ارتودنسی برای اصلاح مشکل فکی: در مورد مشکلات فکی مثل عقب و جلو بودن فکین، مشکلات مربوط به همپوشانی دندانها و فک و یا مشکلات عرضی فکین در دوره رشدی درمانهای اصلاح رشد فک ( ارتوپدی فک ) بکار می رود. سن مناسب آغاز درمان در مورد ناهنجاریهای مختلف و یا جنسیت متفاوت است.
ارتودنسی برای ردیف کردن دندانها: در صورتی که مشکلات فکی وجود نداشته باشد و تنها مشکلات دندانی در بیمار مشاهده شود درمانهای ارتودنسی برای ردیف نمودن دندانها انجام می شود .
ارتودنسی برای جبران مشکل فکی: بعد از اتمام دوره رشدی در صورت وجود مشکلات فکی مختصر و یا متوسط در سنین نوجوانی وبالاتر می توان بعضی از این ناهنجاریها را با درمانهای ارتودنسی جبرانی درمان نمود.
ارتودنسی برای جراحی فک: در صورت اتمام رشد و وجود مشکلات فکی شدید ممکن است راه حل نهایی برای اصلاح مشکلات فکی- دندانی بیمار ، ارتودنسی همراه با جراحی فک باشد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هرکدام از درمانهای فوق روی نام آن در قسمت بالای صفحه کلیک نمایید.